HomeBeauty BlogWaarom breekt je kunstnagel soms af?

Waarom breekt je kunstnagel soms af?

Waarom breekt je kunstnagel soms af?

Net als natuurlijke nagels kunnen ook kunstnagels breken. Omdat kunstnagels sterker zijn dan natuurlijke nagels zullen ze minder snel breken. De meeste mensen zullen moeten wennen aan het dragen van kunstnagels. Je gebruikt je vingers immers op een andere manier en soms wordt vergeten dat je de nagels niet als gereedschap mag gebruiken.  Komt een breuk vaker voor dan gebruikelijk, dan is er duidelijk iets wat niet goed gaat. Het kan o.a. betekenen dat de kunstnagels te lang zijn, waardoor je ze sneller stoot en beschadigd.

We geven je wat tips hoe je een breuk kan voorkomen:

Het beste is om te starten met wat kortere nagels en langzaam aan te wennen aan de lengte. De langere nagels komen vanzelf, wanneer je nagels gaan groeien. Het gevaar van te langere nagels om mee te beginnen is dat je tegen veel dingen zal aanstoten, waardoor je veel kans op breuk en scheuren zal hebben. De normale verlenging is ca 1/3 van de natuurlijke nagel. Nagelbijters moeten wennen aan de lengte van de nagels, het is daarom raadzaam om de nagels niet veel langer te maken dan de vingertop. Wanneer de nagels gaan groeien went u vanzelf aan de lengte.

Nagels zijn geen gereedschap. Wanneer je kunstnagels draagt, gebruik deze dan niet als bijvoorbeeld blikopener of sticker verwijderaar. 

Wil je je nagels goed reinigen? Leg je nagels een tijdje in de biotex. Dit is een veilige manier om je nagels weer schoon te krijgen.

We hopen dat deze tips je helpen om de perfecte nagels te houden!